Officer Barbrady כתב:
100%anti beitar כתב:
אני גם אשמח להבהרה מה המטרה של האשכול הזה. ואיך הוא בכלל קיים עדיין עם השם הדוחה הזה.
השם דוחה וגם חלק מהתגובות כאן. אבל אם אתה רוצה לדעת את המטרה האמיתית של האשכול, היא כנראה טמונה בהטפה של עשרות שנים מצד ממשלות ואזרחים מערביים כלפי ישראל בכל מה שקשור ללחימה בטרור והתנהלות מול הפלשתינאים. האמריקאים (חלק מהם) והאירופאים נהגו ונוהגים להטיף לנו מוסר על מעצרים וניטרולים ושלילת זכויות בשם הלחימה בטרור, וזה גורם לישראלי הממוצע להרגיש רע עם עצמו. מצד אחד, הוא לא רוצה למות והדרך היחידה לשמור על הטרור באש נמוכה היא להילחם בו ביד קשה. מצד שני, הוא לא מבין איך מפקפקים במוסר שלו, במיוחד כשהוא נותן זכויות למיעוט הערבי (זכויות שלפעמים חותרות נגד המדינה שלו), זכויות שיהודים ונוצרים במדינות מוסלמיות יכולים רק לחלום עליהן. בעקבות ההטפות של האירופאים מתערערת אצלו האמונה במוסר שלו. האם אנחנו יכולים לפעול בצורה מוסרית יותר ולקבל את אותה רמת בטחון? ואז כשהמטיפים המוסריים בעצמם מתחילים לחוות את מה שישראל חווה, והישראלי המפקפק רואה שהם מטפלים בטרור בצורה דומה לאיך שהוא טיפל בה, האמונה שלו בעצמו מתחילה לחזור. הוא מבין שכל השנים האלה הוא כנראה פעל נכון, כי המדינות המערביות שעומדות בפסגת המוסר (כיביכול) מתנהגות בדיוק כמו המדינה שלו. וזאת הקלה.
אני לא חושב שישראל יותר גרועה מארה"ב או בריטניה או צרפת, צריך להיות ממש נאיבי או חסר ידע כדי לחשוב שהמערב הוא מוסרי. ארצות הברית היא מדינה שמראשית ההסטוריה שלה ועד היום מבוססת על מעשי זוועה נגד אחרים ונגד מיעוטים. למעצמות קולוניאליסטיות לשעבר כמו בריטניה וצרפת שישראל כרתה איתן ברית בתחילת דרכה ולמדה מהן איך לכבוש ולדכא גם אין יותר מדי זכות להטיף מוסר, וממש מזיז מה הן חושבות בכל מקרה...
באופן כללי נראה לי שבן אדם צריך לפתח מוסר משל עצמו ועדיף לא להסתמך על מי משום מה רכש מעמד של שוטר עולמי בעיני עצמו כמו ארה"ב והמערב בכלל.