אוהד ותיק כתב:
לקבוצה שלנו יש סגנון משחק מאד מוגדר שהוא פגיע ביותר לתנאי מגרש ו/או הגנה צפופה.
זה המצב וכנראה שהוא בלתי ניתן לשינוי עם צוות האימון וצוות השחקנים הנוכחיים. ראינו את בצורה הכי ברורה בקזן. כל הדיבורים על התאמת צורת המשחק לתנאי המגרש התבררו כבלתי רלבנטיים. הקבוצה לא יודעת (לא יכולה?) לשחק אחרת.
התגובה שלי היא עוד מאמץ שנעזוב את ה״אכלו לי שתו לי״. הגיע הזמן שנתבונן על עצמנו בעיניים פקוחות ונבין שהבעיות מתחילות מאצלנו. מותר ואפילו צריך לבחון ולבקר אותן. רק ארגון שיודע לתחקר וללמוד מהשגיאות של עצמו יכול להצליח.
אני רק אוסיף:
מי שרואה את מכבי חיפה, רואה קבוצה אולי פחות מבריקה מהפועל בחלקים מסוימים מהמשחקים, אבל רואה קבוצה שמבחינת עמידה על המגרש, הנעת כדור (כן, מה שאתם שומעים) ולחץ על היריב עולה על הפועל בדרגה. להפועל יש הרבה כשרון בקבוצה (שהולך ומצטצמצם אחרי כל פציעה ושחרור שחקנים).
חיפה יודעת להתפרש על המגרש ולהניע כדור בצורה שקבוצות נגדה לא מגיעות כמעט למצבים כי הם לא מחזיקות בכדור.
הפועל אתמול הובילו 0:1 וכרגיל במצבים האלה, בעשר דקות האחרונות, פאניקה. אין החזקת כדור, אין תנועה בלי כדור. רק הרחקות סתמיות קדימה ונסיון להסתמך על הכשרון של ורמוט ושכטר. ברור שברב הפעמים יהיה בסדר, בטח בליגה הזו. מי שראה את המשחק של חיפה נגד מכבי פ"ת לפני חודש באורווה, ראה שעל אותו משטח, נגד קבוצה יותר טובה, חיפה החזיקה בכדור 70% מהזמן והגיעה ל5-6 מצבים של 100%. אחרי שהם כבר הבקיעו, נשארו בערך 20 דקות, הם העבירו אותם בהחזקת כדור תוך כדי הקפדה תמיד על לפחות 2 אופציות מסירה. זה הכדורגל שלהם וזה מה שמבדיל אותם מהפועל.
הפועל קבוצה מצוינת, שלא תטעו, אבל קבוצה שבנויה על הכשרון שלה. בשנייה שאתה עולה עם שחקן כמו מנטש, שחקן שבאמת, עם כל הכבוד, לא מסוגל לתת פס, ולא מסוגל להשתתף בהנעת כדור איכותית
קדימה, אתה מפחית את הסיכוי להגיע לשער של היריב. כרגיל, כמו בכל משחק שמנטש פותח, הוא מוחלף בהפסקה והפועל נראים טיפה יותר טוב, אבל כנראה שאתמול זה לא הספיק. להפועל אין השקט שיש לחיפה להמשיך ולשחק את המשחק הרגיל גם ב-10 דקות האחרונות שמובילים בשער אחד. אז נגד סכנין שגם היתה פאניקה זה עבר, אתמול לא.
זו הסיבה שתנאי מגרש כמו בפ"ת משפיעים פחות על קבוצה כמו חיפה מאשר על קבוצה כמו הפועל וזו גם הסיבה שהסיכוי של הפועל לחטוף גול בדקות האחרונות, גבוה יותר מזה של חיפה. זה לא אומר שזה תמיד יקרה וזה לא אומר שחיפה חסינים מפני גולים כאלה, אבל הסיכויים איתם.